“Volgens het protocol dat je toepast tijdens een hypnosebehandeling dient de hypnotherapeut ten allen tijden in “the lead” te zijn. Ik ben het daar niet niet mee eens. Als goede hypnotherapeut dien je soms in het belang van de cliënt over je ego, kennis en kunde te stappen om plaats te maken voor… moederliefde…”

Enkele weken geleden regressietherapie gedaan bij de volwassen zoon van een cliënt van mij. Hij had hartzeer.

Tijdens de behandeling zag je dat zijn emotionele pijn echt in zijn hart zat. Het klopte zodanig hard dat ik op dat moment als hypnotherapeut, maar nog meer als moeder, in het bijzonder, niets anders kon bedenken dan mijn hand op zijn hart te plaatsen en in gesprek te gaan met zijn Hoger Bewustzijn. En hij werd rustig.

Maar na enige tijd kwamen zijn pijn en verdriet terug. En dan kun je twee dingen doen; weer de connectie met zijn hart maken of ruimte geven aan iets wat groter is dan jijzelf. Heb zijn moeder gevraagd op mijn stoel te komen zitten naast haar zoon en haar hand zijn hart te plaatsen. En dat deed ze, met heel veel liefde, zonder een woord te zeggen. En hij werd rustig, hij voelde zijn moeder. Hij voelde de kracht en liefde van zijn moeder…

Dit zijn de momenten waarbij je als therapeut een stap terug moet doen. Een liefdevolle moeder is op dat moment de beste therapeut. Nadat hij weer rustig was, kon ik verder met het veranderwerk, en doen waarvoor hij was gekomen; zijn hartzeer helen.

Onderschat je kracht als moeder niet en onderschat als kind de kracht van je ma niet…

 

Wil je reageren? Dat kan hier…

[contact-form-7 id=”3755″ title=”Contact blog”]