Iedereen ervaart wel eens pijn, ook wel acute pijn genoemd. Echter, sommige pijnklachten kunnen zich soms zo ontwikkelen dat deze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Bij sommige pijnklachten kunnen de meeste algemene activiteiten al een probleem vormen, zoals het tillen van een doos of andere lichte activiteit.

Wie nooit een wond heeft gevoeld, lacht om pijn.
Pijn is dan de logA� geworden die niet meer is vertrokken maar intrek heeft genomen in je huis. Als je die logA� langer dan drie maanden in je huis verblijft wordt er ook wel van chronische pijn gesproken.

De behandeling

Uiteindelijk lachen om je pijn, is dat mogelijk? Na de hypnosebehandeling lach je misschien niet om je pijn maar je kwaliteit van leven wordt wel verbeterd. Bij pijnbestrijding door hypnose, wordt de pijn niet weggehaald maar ontkoppeld van de cliA�nt. Stel dat je een vreselijke hoofdpijn hebt maar ineens wordt je er aan herinnerd dat je nog een belangrijke rekening moet betalen. Dan raap je jezelf bij elkaar, je zoekt de papieren en je doet wat je moet doen. Ondertussen ben je afgeleid en vergeet je even je pijn want je gedachten worden verzet. Dit heet ook welA�dissociA�ren, er is nog wel pijn maar je kunt functioneren.

 

De macht is de kracht van de gedachte.

 

Tijdens je sessie maak ik ook gebruik van suggesties waarbij wordt gesuggereerd dat de pijn er is maar dat deze steeds afneemt en minder en minder wordt. Als je bereid bent om deze suggestie aan te nemen zal je minder pijn voelen omdat je lichaam je gedachte volgt. Minder pijn, betere kwaliteit van leven…