Slaapproblemen-Houten

Slecht slapen of wel slapeloosheid is minimaal drie keer per week slecht inslapen, lang wakker liggen, te vaak of te vroeg en vermoeid wakker worden.A�In veel gevallen is er echter geen directe oorzaak van slaapproblemen te vinden. Soms kan het liggen aan spanning of stress als gevolg van gebeurtenissen overdag, maar slapeloosheid kun je jezelf ook aangeleerd hebben. Bij het ontstaan van de klachten is er vaak wel een duidelijke oorzaak, maar als deze wegvalt, blijft de slapeloosheid gewoon bestaan. Waarschijnlijk komt dit doordat er bepaalde gedragingen in deze slechte – slaap – periode zijn aangeleerd en een patroon is geworden dat ervoor zorgt dat de slapeloosheid niet meer weg gaat.A�

 

Slapeloosheid geeft je het gevoel dat je alleen op de wereld bent.

A�


Gevolgen slaapproblemen

Als je te lang slecht slaapt wordt je natuurlijk ritme verstoord. Je bent de volgende dag moe, hebt bijna geen energie, je concentreert je slecht, misschien ben je wel prikkelbaar en reageer je emotioneler op bepaalde kwesties. Geen wenselijke situatie als je een drukke baan hebt, vaak in combinatie met een gezin. Sommige mensen gaan minder gezond eten, en naarmate de slaapproblemen aanduren, er steeds slechter uit zien. Je hebt je slaap nodig om bij te komen van een lange dag, om simpelweg tot rust te komen!

De behandeling

Tijdens je hypnosebehandeling wordt niet je slaapprobleem behandeld maar de oorzaak, de wortel, met als voordeel: langdurende resultaten zonder bijwerkingen waardoor je weer aaneengesloten kunt slapen. Dus: tijdens het intakegesprek gaan we op zoek naar de oorzaak; vaak is dat al bekend al is erkenning moeilijk, maar daar krijg je hulp bij. Verder worden de gedragingen/patronen, die je tijdens je slapeloze periode je hebt eigen gemaakt, tijdens de sessie doorbroken.

A�