We hebben allemaal wel eens last van spanning. Een beetje spanning is best lekker, gezond, het houdt je gefocust en zorgt er voor dat je in actie komt. Maar tegenwoordig moeten we wel erg veel van onszelf. We moeten de juiste beslissingen nemen, werken, onszelf verzorgen, het huis schoonhouden, aardig zijn, rekeningen betalen, sociale contacten onderhouden, er uitgerust en verzorgd uit blijven zien en nog veel meer.

De lat ligt hoog waardoor de alledaagse druk zwaar is. We willen tenslotte niet falen, alles zo goed mogelijk doen. En A?ls je dan mag ontspannen, is het soms zo dat die ontspanning weer tot andere stress lijdt. Het net een elastiek die continu wordt uitgetrokken, je lichaam krijgt gwoon geen tijd om zich te herstellen.

Stress mag er zijn, het houd je scherp en gefocust.
Het is echter wel kleine broertje van ontspanning
die af en toe denkt dat hij de oudste is.

De behandeling

Onder hypnose worden alle probleemgebieden behandeld die we in het voorgesprek hebben besproken. Maar ook de aandachtsgebieden die tijdens je hypnose naar boven komen. Het kan dus zijn dat je komt voor stressreductie maar dat je uiteindelijk lijdt aan bijvoorbeeld een geboortetrauma waarvoor je dan ook uiteindelijk wordt behandeld.