Hoe kom ik van mijn suikerprobleem af?

Suikerverslaving is een van de meest onderschatte. En waarom? Omdat men soms niet eens in de gaten heeft dat iemand verslaafd is aan suiker! Eten en drinken zijn tenslotte een eerste levensbehoefte. Het probleem is echter dat sinds de jaren tachtig praktisch overal suiker in zit. Veel producten zijn tegenwoordig “low-fat”, wat een hele goede ontwikkeling is, maar wat heeft de industrie gedaan? Ze hebben het vetgehalte verminderd maar suikers toegevoegd. Van brood tot vleesbeleg en van babypap tot mayonaise: in praktisch alles zit suiker. Daar komt nog bij dat er nu zoveel verschillende namen voor suiker zijn dat het lezen van etiketten bijna een vak op zich is geworden.

Kenmerken van iemand die verslaafd is aan suiker.

Als je verslaafd bent aan suiker heb je minder rust in je hoofd en dat kan niet anders want je bloedsuikerspiegel fluctueert te vaak; hij stijgt na elke onnodige inname van suiker om vervolgens in een keer weer te dalen omdat suiker eigenlijk geen voedingswaarde heeft. Mensen, die verslaafd zijn aan suiker, hebben vaak overgewicht en troosten zichzelf meestal met zoetigheid; in dat geval is suiker hun grootste vijandelijke vriend. Ze plannen hun route zodanig dat ze na het werk nog even langs de benzinepomp rijden voor iets zoets of net voor sluitingstijd nog even snel naar de supermarkt gaan. Eigenlijk is iemand met een suikerverslaving (soms onbewust) een paar keer per dag bezig met het al dan niet plannen van de volgende suikerinname. Zoals speciaal naar een winkel rijden of in de avond een pak koekjes wegwerken zonder dat je je dit bewust bent. Suiker verdooft en vervlakt emoties; dit gevoel is echter tijdelijk. Mensen die last hebben van een suikerverslaving hebben vage klachten zoals slapeloosheid, huidproblemen, gemoedsschommelingen of onnodig extreme last van de overgang enzovoort.

De behandeling

Om af te rekenen met je suikerverslaving breng ik je onder hypnose; tijdens zo’n sessie worden oude ongezonde gedachten en/of aannames over suiker vervangen door nieuwe gewoonten die wel goed voor je zijn, zoals het drinken van water. Na een enkele behandeling, en natuurlijk de juiste motivatie, kun je al snel merken dat je minder behoefte hebt aan suiker.

 

Je kunt makkelijk minder suiker eten want je bent zoet genoeg van jezelf!

 

Je loopt rustiger door de supermarkt omdat je niet meer wordt aangetrokken door het schap dat gevuld is met zoetigheid. De audio-hypnose die je mee naar huis krijgt ondersteunt de behandeling; je dient ze twee keer per dag te beluisteren voor een nog beter resultaat.

A�